Grootvaders methode om deuken op een houten oppervlak te verwijderen

Heb je de hamer op de nagel gemist, waardoor de klap op het houtproduct viel en er een deuk op het oppervlak ontstond? Er is een eenvoudige grootvadermethode om de situatie op te lossen.

We willen onmiddellijk uw aandacht vestigen op het feit dat deze methode echt werkt, maar onder bepaalde voorwaarden - als een deuk werd gevormd zonder de integriteit van de houtvezels te schenden.

Als er een hal is, kan een deuk ook worden gladgestreken, maar in de loop van de tijd zal er op deze plaats een donker worden. In de aanwezigheid van "gescheurde" vezels zal het ook mogelijk zijn om de deuk in de deuk te verwijderen, het hout zal echter los zijn en na verloop van tijd kan het een trek veroorzaken.

De belangrijkste fasen van het werk

Om een ​​deuk op een houten oppervlak te verwijderen, hoeft u alleen maar het hout te bevochtigen en vervolgens te stomen. Aldus zullen de gerimpelde vezels weer recht worden.

Normaal water is vereist voor hydratatie en het kan op verschillende manieren worden verwarmd. De gemakkelijkste en goedkoopste - met behulp van een strijkijzer.

U kunt ook een gebouwde föhn gebruiken om water te verwarmen (een huishoudelijke föhn is niet geschikt voor deze doeleinden).

Nou, een andere optie voor het verwarmen van water - met behulp van de meest gewone elektrische soldeerbout. Dompel de angel in een druppel, wacht tot het water is verdampt.

Deze methode is zeer geschikt voor het verwijderen van deuken op gepolijste houten oppervlakken (en in het bijzonder eiken). Maar met gelakte oppervlakken kan moeilijk zijn.

Voor meer informatie over de ouderwetse methode om deuken op een boomoppervlak te verwijderen, raden we u aan in deze video te kijken.