Hoe de vloer en muren in de badkamer goed waterdicht zijn

Er zijn speciale vereisten voor de badkamer in een privéhuis of appartement, omdat deze kamer zijn eigen afzonderlijke microklimaat heeft.

Daarom is het bij het uitvoeren van een grote revisie in het toilet of de badkamer (of tijdens herontwikkeling) noodzakelijk om de waterdichtheid op de vloer en muren correct uit te voeren.

Goed gemaakte waterdichting biedt bescherming tegen hoge luchtvochtigheid en minimaliseert ook de effecten van lekken in waterleidingen.

Voor hoogwaardige waterdichting moet u hoogwaardige materialen gebruiken. In dit geval heeft de auteur besloten te kiezen voor producten van het handelsmerk Ceresit, dat al door de tijd is getest en van hoge kwaliteit is.

De volgende materialen zijn vereist voor het waterdicht maken in de badkamer voor thuis: elastische mastiek CL 51, speciale tape CL 152, primer CT 17. Direct om het werk zelf te voltooien, hebt u verschillende borstels, een kantoormes en een paar spatels nodig.

Hoogwaardige waterdichting van de vloer en muren in het appartement en huis

Het proces van het waterdicht maken van de vloer in de badkamer bestaat uit verschillende hoofdfasen. De eerste stap is om al het vuil op de vloer te verwijderen en stof van het oppervlak te verwijderen. Vervolgens wordt een laag grond aangebracht.

In de volgende fase van het werk, de installatie van afdichtingstape in alle interne hoeken (bij de verbinding van de muur met de muur, en ook de muur met de vloer).

Daarna wordt de eerste laag waterdichtingsmastiek aangebracht. En na het drogen - de tweede laag, maar alleen in de loodrechte richting.

De waterdichting van de wanden wordt volgens hetzelfde principe uitgevoerd - in verschillende fasen: stofverwijdering, priming, het monteren van de tape op de kruispunten en het aanbrengen van tweelaags elastisch mastiek op het oppervlak.

Voor meer informatie over het goed waterdicht maken van de vloer en muren in de badkamer in een appartement en een privéhuis, raden we u aan in deze video te kijken.