Hoe de kap en natuurlijke ventilatie in het appartement te combineren

Bij het installeren van een afzuigkap in de keuken weet niet iedereen hoe een afzuigkap en natuurlijke ventilatie in een appartement te combineren. Vooral als er slechts één ventilatiekanaal is.

Veel mensen besteden hier onvoldoende aandacht aan. Maar tevergeefs! Inderdaad, als u het ventilatiekanaal volledig uit het uitlaatkanaal haalt, loopt u het risico zonder natuurlijke ventilatie te blijven wanneer de kap niet werkt.

Bij het combineren van een afzuigkap en natuurlijke ventilatie in een keuken in een appartement, is de belangrijkste taak om te voorkomen dat de stroom uit de afzuigkap terug in de kamer wordt geperst via het ventilatierooster.

Dit kan worden bereikt met behulp van een terugslagklep. Bovendien zijn er verschillende manieren om kappen en natuurlijke ventilatie te combineren.

Terugslagklep onderaan de grill

De eerste installatiemethode is om het rooster met een terugslagklep onder de inlaat van het kanaal van de afzuigkap naar het ventilatiekanaal te plaatsen.

Deze methode is zinvol om te gebruiken in gevallen waarin de bovenste kasten in de keuken niet aan het plafond zijn genaaid en er boven vrije ruimte is.

Het belangrijkste nadeel van deze methode is dat de standaardroosters met een terugslagklep, die in winkels kunnen worden gekocht, een volledig ellendig ontwerp hebben.

U kunt uit de situatie komen door een rooster van een geschikt ontwerp te bestellen en een terugslagklep met uw eigen handen toe te voegen. Niet iedereen wil het extra werk doen, dus zijn ze meestal tevreden met wat ze hebben.

Wat als er geen ruimte boven de kasten is?

In het geval dat het de bedoeling is om de keuken volledig aan het plafond te "naaien" en er geen plaats is om de grill te installeren, kunt u een alternatieve optie gebruiken.

Deze methode omvat het gebruik van een afvoerkanaal ook voor de "behoeften" van natuurlijke ventilatie. In dit geval wordt met behulp van een T-stuk en een keerklep met een verschoven as een opening voor natuurlijke ventilatie verkregen.

Wanneer de kap in werking is, sluit de klep. En wanneer uitgeschakeld - opent. Deze hele structuur kan boven de kasten worden geplaatst en worden bedekt met decoratieve panelen die overeenkomen met de kleur van de keukengevel.

Deze methode heeft echter ook een nadeel. De terugslagklep geeft in gesloten toestand een redelijk sonore klap. Soms kan het vervelend zijn. Om dit te voorkomen, kun je een soort demper bedenken. Maar het belangrijkste is dat de klep hierna niet vastloopt.

Voor details over het combineren van de kap en natuurlijke ventilatie in het appartement, raden wij u aan om in de video op de site te kijken.