Zwarte limonade

Zwarte limonade is een verfrissend drankje dat perfect is voor het vieren van zo'n populaire vakantie over de hele wereld als Halloween.

Actieve kool, die te koop is bij de apotheek, geeft de limonade een zwarte kleur. Maar wees niet ongerust, ten eerste zal de smaak van steenkool niet smaken vanwege een zeer lage concentratie. Maar de tweede is niet alleen schadelijk, maar ook nuttig! Actieve kool: voorkomt een kater, maakt tanden witter, verjongt en verwijdert gifstoffen uit het lichaam. Natuurlijk ben ik geen arts, er zijn veel wetenschappelijke artikelen over dit onderwerp.

Limonade recept.


Zwarte limonade is snel en gemakkelijk te bereiden en vereist slechts enkele ingrediënten. De meeste daarvan zullen zeker in je keuken worden gevonden, met uitzondering van actieve kool.

De ingrediënten


  • sap van een citroen.
  • 1-2 capsules actieve kool in gelatinecapsules.
  • Esdoorn of andere siroop (of een andere zoetstof).
  • Water.
  • Ice.

Snijd de citroen doormidden en pers het sap uit met een sapcentrifuge. Verwijder de citroenbotten die in het sap kunnen komen. Voeg citroensap toe aan een glas.

Open 1-2 capsules met actieve kool (als u geen capsules heeft - u kunt proberen gewone tabletten in te nemen en fijn en fijn te malen voor het wassen), toevoegen aan citroensap en mengen.

Doe ijs in een glas en voeg water toe. Voeg siroop toe naar smaak. Je kunt nog een zoetstof toevoegen, deze vind ik leuk.

Garneer een glas met een schijfje citroen. Drink en geniet!
Actieve kool heeft geen smaak, limonade is heerlijk! :)
Dit is een origineel drankje dat je vakantie zeker zal versieren en uniek maken.

Oorspronkelijk artikel in het Engels