Zitplaatsen vervoeren

U kunt de autostoelen niet alleen in een gespecialiseerde salon, maar ook met uw eigen handen slepen. Op deze manier kunt u de gekrompen stoelen bijwerken en het interieur een unieke en originele stijl geven. Wat heb je nodig om de stoelen zelf te slepen? Het is niet nodig om een ​​naaischool te volgen! Genoeg van je verlangen, geduld en naaimachine. Het werk is niet erg moeilijk, maar eerder nauwgezet. Daarom, als je klaar bent, stel ik voor om te beginnen!
01. MATERIALEN. Wat hebben we nodig en hoeveel?
Onze salon wordt gecombineerd in twee kleuren - zwart en beige. Natuurlijk kunt u andere kleuren naar uw smaak kiezen. Voor de centrale delen van de stoelen koos ik voor beige geperforeerd ecoleer (2,5 m). Voor de achterkant van de rug en zakken - beige zonder perforatie (1,5 m). En voor alle andere details - zwart lederen plaatsvervanger (3,5m). Kies speciaal automateriaal. Het is ontworpen voor grote temperatuurverschillen en is bestand tegen vervagen. Gewone meubelleerhulp is niet geschikt, omdat het is ontworpen voor comfortabele omstandigheden in appartementen. Ze hebben nog steeds een dun schuimrubber nodig - 0,5 cm dik, ze moeten alle details van de huid lijmen. Ik heb al zwart materiaal gedupliceerd. Maar voor beige waren er 3 vellen schuimrubber nodig. Lijm nodig, speciaal meubilair. Meestal is het roze. Het kan worden gekocht in gespecialiseerde winkels.

02. Naaibenodigdheden.
• Koop speciale naalden voor leer nr. 90 of 100.
• Ook zijn draden voor het naaien van leer vereist (gewone werken niet, ze zijn gewoon niet bestand tegen de belasting). Zoek naar draden gemarkeerd met Extra sterk of voor de schoenenindustrie. Er zijn minimaal drie spoelen van 200 meter nodig.
• 3-5 meter zelfklevende non-woven - afhankelijk van de hoeveelheid schuimrubber en geperforeerd materiaal.
• Motorolie.

03. Materiaalvoorbereiding
Alle schuimrubber is gelijmd met non-woven met behulp van een ijzer. Dit is noodzakelijk zodat het schuim tijdens bedrijf niet afbrokkelt. Niet-geweven stof vergemakkelijkt ook het schuiven van schuimrubber onder de voet tijdens het naaien.

04. Aan de slag
Verwijder de gehele bekleding van de stoelen (de stoelen zijn al lang uit de auto verwijderd).

05. Opmaak
Nu we naar de cover kijken, lijkt ons alles duidelijk. Maar wanneer we het in delen snijden, kunnen we gemakkelijk in de war raken van welk deel komt. Daarom nemen we een markering en nummer elk element van de omslag. Voor het gemak heb ik op een apart blad een diagram van elke stoel en rug getekend en ook de details genummerd. Het zal dus onmogelijk zijn om in de war te raken.

06. Breinaalden
Aan de verkeerde kant vindt u dergelijke "zakken" met breinaalden. Deze draden zijn nuttig voor ons voor nieuwe covers. Haal ze eruit en zet ze even opzij. Vergeet niet de naaiplaatsen van deze breinaalden te onthouden en markeer dit op uw papieren kaart.

07. Voorbereiding van patronen
Rits de hoezen open. We snijden alle naadtoeslagen af. Dit is wat er uiteindelijk is gebeurd - patronen voor nieuwe covers.

08. Snijden
Elk detail wordt overgedragen aan de plaatsvervanger. Om niets te verwarren en geen onderdelen in een spiegelopstelling te krijgen, passen we ze op de verkeerde kant van het materiaal toe met de verkeerde kant naar boven. Zoals te zien op de foto.

09. Naadtoeslagen
Voeg aan alle kanten (indien nodig) toe voor naden gelijk aan 1 cm. Vergeet niet alle details te nummeren.

10. Knip

11. We krijgen een set nieuwe onderdelen voor covers
In dit geval is dit de achterbank. Maar op dezelfde manier voeren we zowel de rugleuning als beide voorstoelen uit.

12. lijm
Zoals eerder vermeld, moeten delen van lederen zama met schuim worden verlijmd. Ik moet alleen met beige werken. De plaatsvervanger van zwart leer is al klaar om te naaien. Idealiter moet u lijmen met een spuitpistool. Maar thuis is dit niet altijd mogelijk, dus we brengen lijm aan met een borstel of een rubberen spatel. Oefen met het bijsnijden van je materiaal wanneer het jou uitkomt. Houd er rekening mee dat we schuimrubber op de huid plakken aan de niet-geweven zijde.

13. Mogelijk probleem
Ik heb een probleem met een geperforeerde eco-skin. Bij het proberen dergelijke delen aan het schuim te lijmen, sijpelde lijm door de gaten. De oplossing werd als volgt gevonden: lijm eerst het materiaal van binnenuit met non-woven materiaal en lijm het schuimrubber erop. Dat wil zeggen, we hebben zo'n sandwich - ecoleer + non-woven + foam + non-woven.
14. Aan de slag met naaien
Wanneer de gelijmde delen zijn opgedroogd, knipt u deze uit en gaat u verder met naaien. We beginnen met de centrale delen van de stoelen (of rugleuning). We passen markering toe voor decoratieve steken.
15. Breinaalden
Aan de verkeerde kant plaatsen we de naalden en markeren waar ze moeten zijn (precies op dezelfde plaats als op de oude covers).
16. Voor het naaien van breinaalden snijden we stroken gelijk aan de lengte van de draad van elke stof. Vouw dubbel en naai aan de verkeerde kant van het overeenkomstige deel.

17. We naaien decoratieve steken op een naaimachine, nadat we de voorkant eerder hebben gesmeerd met olie. Dit is nodig om de voet van de machine gemakkelijker door het materiaal te laten bewegen.
18. Assemblage van onderdelen
Nu alle onderdelen klaar zijn, gaat u verder met de montage. We naaien alle elementen van de hoes in één. Hier hebben we alleen ons papieren schema nodig.

19. Naai alle details op hun beurt.

20. Wasknijpers
Dergelijke kantoorwasknijpers kunnen erg handig zijn in het werk. We verbinden de onderdelen ermee om de typemachine soepel te slijpen. Gebruik geen naalden of rijgen, zoals er blijven onnodige gaten in het materiaal achter.

21. Nadat de onderdelen zijn bewerkt, snijdt u het schuimrubber uit de naadtoeslagen.

22. Stikken
Draai het deksel naar de voorkant en leg decoratieve stiksels. Nogmaals, voor een beter glijden veegt u de voor- en achterkant schoon met motorolie.

23. Hier in deze reeks slijp ik de details. Eerste elementen links en rechts in één.

24. Maal nu de linker- en rechterkant samen. We verwerken de onderste en bovenste delen, rijgen de koorden en breinaalden in de oude huid.

25. Zicht op de cover vanaf de verkeerde kant. Het blijft om alle breinaalden op hun plaats te slaan.

26. Doorgaan
We naaien de resterende hoezen - op de voorstoelen, hoofdsteunen en rugleuning op dezelfde manier. Alles opnieuw - open de oude huid, snijd nieuwe delen, enz. Ik besloot enkele details een beetje te wijzigen. Naai bijvoorbeeld zakken in de achterkant van de voorstoelen. Daarom sneed ik een heel deel in verschillende elementen.
27. Resultaat

Na het werken met alle hoezen die we hebben, krijgen we een nieuwe bekleding voor de autostoelen. We trekken alles op zijn plaats en genieten van het verrichte werk. In de fotosalon "voor" en "na".