Hoe maak je een mini-freesmachine van een molen

Tegenwoordig vindt u op internet veel ideeën voor alternatieve toepassingen van de haakse slijper. Een van dergelijke interessante ideeën, die heel gemakkelijk in de praktijk te brengen is, is de "transformatie" van een gewone molen in een handmatige freesmachine.

Voorbereidende werkzaamheden

Om dit apparaat te maken, hebt u twee stukken van een vierkante profielpijp van 7 cm lang nodig, evenals een lang segment van 27-28 cm lang. Vervolgens moet u twee stukken van een stalen plaat van 30 mm breed en 7 cm lang snijden. Hierin moet u gaten boren met een kant.

Hierna moeten de platen loodrecht op de secties van de profielpijp worden gelast, waarvan de lengte 7 cm is. In de pijpen zelf moeten gaten in het midden worden geboord, vervolgens een moer worden gelast en een bout met een geschikte diameter worden aangehaald.
Vervolgens moet van een staalplaat een rechthoekig stuk worden gesneden met afmetingen van 12x22 cm. Dit zal het werkoppervlak zijn. Aan de randen van de plaat moet u de verticale stijlen van de profielbuis en aan de zijkant lassen - een handvat van een ronde metalen staaf. Reinig alle laspunten met een slijpmachine.

Vergadering proces

De secties van profielbuizen met daarop gelaste platen moeten op het molenlichaam worden bevestigd. Dan is het noodzakelijk om dit ontwerp op de staanders te installeren en met bouten te bevestigen. Een adapterhuls wordt vanaf de elektrische boor op de boorkop geïnstalleerd, die vervolgens rechtstreeks met de as van de haakse slijper wordt verbonden.

Nu je een boor van een geschikte grootte en vorm hebt opgepikt, is het mogelijk om verschillende ornamenten en patronen op een houten oppervlak te frezen. Een gedetailleerd assemblageproces voor dit ontwerp wordt getoond in de video.