DIY grote tuinschaar

Tijdens zomerhuisjes moet u vaak struiken maaien, onkruid verwijderen, gras maaien en andere bewerkingen met tuinscharen uitvoeren. Dit handgereedschap kan in een winkel worden gekocht of onafhankelijk worden gemaakt.

Veel zomerbewoners kiezen voor de tweede optie, omdat het ontwerp van tuinscharen heel eenvoudig is en je ze zelf kunt maken van geïmproviseerde materialen. Omdat het gereedschap een enigszins langwerpige vorm van messen en handgrepen heeft, vergeleken met een snoeischaar of conventionele schaar, zijn werkstukken van geschikte afmetingen vereist.

Productieproces

Als de belangrijkste "bouwmaterialen" voor dit zelfgemaakte product, moeten twee stalen platen en twee staven met een cirkelvormige dwarsdoorsnede worden gebruikt, evenals een bout met een moer voor het verbinden van onderdelen. Van de tool heeft u een slijpmachine, een lasapparaat en een apparaat nodig waarmee u buizen en fittingen kunt buigen.

In stalen platen, op een afstand van ongeveer 2-3 cm van de rand, boren we een doorgaand gat, waarna we ronde staven aan de werkstukken lassen (het is beter om de staven te gebruiken, niet de versterking, omdat de eerste een glad oppervlak hebben).

Vervolgens moeten de randen van de handgrepen enigszins worden gebogen op een buigmachine om het handiger te maken, en op de platen met een slijpmachine om een ​​snijkant te maken. Vervolgens worden de twee helften van de schaar met de randen onder een hoek afgesneden door een bout met een moer verbonden.

Daarna moet het gereedschap goed worden schoongemaakt, indien nodig, geschuurd en geverfd, en u kunt werken! Zelfgemaakte tuinscharen zijn niet slechter dan die in de fabriek, maar ze kosten bijna een cent, omdat ze zijn gemaakt met betaalbare materialen.