Vintage doos

Vintage stijl wordt tegenwoordig steeds populairder en oude dingen met tijdstempels worden steeds meer een interieurdecoratie. Niet iedereen heeft echter de mogelijkheid om een ​​echt vintage ding te krijgen. Een uitstekende oplossing is de onafhankelijke vervaardiging van antieke namaakartikelen. Het is ook een goede manier om je creativiteit te tonen.
Laten we dus proberen een doos in vintage stijl te maken. Zoiets kleins ziet er erg indrukwekkend uit op een damestafel, bovendien is het erg handig voor het opbergen van sieraden.
Voor werk hebben we nodig:
1. Houten lege doos. Het is beter om een ​​doos van donker hout te kiezen, zodat deze er meteen "vintage" uitzag.
2. De primer.
3. PVA-lijm, schaar, potlood, borstels, spons.
4. Decoupage kaart met een geschikte afbeelding. Voor deze masterclass is gekozen voor een decoupage-kaart met een oude ansichtkaart.
5. Wit kant.
6. Acrylverf.
7. 3D Potch.
8. Acrylvernis.

Nu alles klaar is, kunt u doorgaan naar de meest interessante. We beginnen de doos te versieren.
Eerste fase. Allereerst moeten we de decoupage-kaart op het deksel van de doos plaatsen. Draai hiervoor de kaart om, leg de doos erop met het deksel naar beneden en trek er een cirkel omheen. Knip en pas indien nodig opnieuw aan.
Nadat de afbeelding voor de omslag klaar is, kunt u deze beginnen toe te passen. Om dit te doen, giet je een beetje PVA-lijm in een container, neem je een platte borstel en lijm je het deksel van de doos met lijm. Breng vervolgens de decoupage-kaart voorzichtig aan terwijl u deze smeert met lijm bovenop. Het is niet eng als witte strepen van lijm zichtbaar zijn - PVA wordt meestal transparant wanneer het droogt.

We proberen de kaart zorgvuldig te lijmen zodat er geen luchtbellen en vouwen zijn. Als ze verschijnen, til je de kaart voorzichtig op door aan de droge rand te trekken en lijm je de probleemgebieden opnieuw vast met lijm. Laat het deksel drogen en ga verder met werken aan de onderkant van de kist.
Tweede fase. Er werd besloten om de onderkant van de doos met kant te versieren. We meten de vereiste lengte en knippen een strook kant af.

Zodat het kant er niet zo nieuw en wit uitziet (we hebben tenslotte een vintage-kist), zullen we proberen het een beetje ouder te maken. Neem hiervoor acrylverf en verspreid op de achterkant van de keramische plaat een vuile beige kleur, in toon met de lichtste kleur op het deksel van de doos. We leggen kant op een oude krant of tijdschrift om de tafel niet te bevlekken. Dompel een spons in de resulterende verf en breng het aan op de kant. We passen toe totdat we van tijd tot tijd het gewenste donkerder effect bereiken. Nu zien veters er niet meer zo nieuw uit.

We wachten tot de veters zijn opgedroogd, draaien ze om met de achterkant en smeren met PVA-lijm. En lijm vervolgens voorzichtig op de bodem van de doos en laat drogen.

De derde fase. Nu kunt u de binnenkant van de doos doen. Prime eerst het hele oppervlak volledig zodat de verf beter is en laat de primer drogen.

Vervolgens schilderen we de binnenkant in een contrasterende kleur, zodat de doos er niet zo somber uitziet. In deze masterclass werd besloten om de kist van binnenuit in roze te schilderen, wat in harmonie is met het boeket bloemen in de handen van het meisje op het deksel. Nogmaals, meng de juiste kleur op de achterkant van de plaat en verf de kist van binnenuit. We wachten op het drogen.
Aan de binnenkant van de doos in harmonie met de buitenkant, kan het ook worden versierd met kant. Snijd een dunnere reep kant en lijm deze op dezelfde manier van binnenuit op het deksel van de kist.

De vierde fase. Terug naar het deksel. Zodat de decoupage-kaart niet zo opvallend is, maar soepel overgaat in de toon van de doos, de bruine verf uitspreiden en met een spons langs de randen van het deksel aanbrengen.

En om het meisje te "doen herleven" en het beeldvolume te geven, gebruiken we een 3D-Potch. We nemen de buis en omcirkelen voorzichtig de afbeelding eerst langs het pad, vervolgens naast het pad, en blijven zo steeds opnieuw ronddraaien totdat de afbeelding volledig is gevuld.

Laat de potch drogen. Dit kost behoorlijk wat tijd, dus het is het beste om de hele nacht de doos te verlaten. Wanneer de streep droogt, wordt het beeld weer volledig transparant, alleen nu volumineus.
De vijfde fase. Het laatste wat we moeten doen is de afgewerkte doos bedekken met acrylvernis. We bedekken zowel binnen als buiten, in twee lagen, met een interval van 20-30 minuten en wachten op volledig drogen, wat ongeveer een dag duurt.
Daarna kan de doos veilig worden gebruikt om vintage sieraden en meer op te slaan.